Noorderlicht Architekten is sinds 1992 actief als ontwerp- en adviesbureau.

Een langdurige betrokkenheid bij projecten is kenmerkend voor de relatie met onze opdrachtgevers. Bij veel projecten spelen we een rol in de initiatief- en ideefase, en weten dat te vertalen in een werkbaar project, waarbij we ook de bouwkundige uitwerking voor onze rekening kunnen nemen.

Noorderlicht Architekten combineert een praktische en onderzoekende instelling, liefde voor het bouwen en een groot vermogen om ideeën te visualiseren. De vraag van de opdrachtgever is uitgangspunt, het doorgronden van de opdracht en daar doelgericht en in nauw overleg vorm aan geven leidt dikwijls tot verrassende resultaten.

Noorderlicht Architekten heeft veel ervaring opgebouwd met het ontwikkelen en ontwerpen van publieksattracties en gebouwen met een intensief gebruik. Een ander belangrijk deel van ons werk bestaat uit herbestemmen en vernieuwen van bestaand erfgoed, regelmatig het ontwikkelen van strategische concepten in combinatie met het zo goed mogelijk inzetten van de historische betekenis en architectonische kwaliteit van dat erfgoed. Onze expertise strekt zich uit over gehele proces, inclusief het overleg met overheden en andere partijen;  van conceptvorming tot werktekeningen en aansturing van de bouw. Wij werken samen met vaste adviseurs op gebied van kosten, bouwtechniek en duurzaamheid en in veel gevallen in nauwe samenwerking met uitvoerende partijen in de bouw.

Rob Bosman               Frank Foole